0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Koç ailesi pek  sıcak bakmaz!

Arkadaşlarla bir araya geldiğimiz esnada aramızda geçen sohbetleri kimi zaman sizlerle paylaşıyorum. Yine bu sefer de güncel siyasi konuları konuştuk ve bu konuşmada yeni genç liderlerin çıkacağını duydum. Arkadaşlardan biri, “Hocam MHP'nin başına Sinan Oğan mı, yoksa Meral Akşener mi yakışır?” dedi. Yorumsuz kaldığım esnada diğer arkadaş, “Bırak MHP'yi CHP'yi Türkiye yakında yeni genç bir liderle tanışacak” dedi. Merak ve heyacanla arkadaşa 'hayır olsun kim bu yeni genç lider' diye sorduğumda, “Hocam, Ali Koç” dedi. 'Hangi Ali Koç bizim bildiğimiz Koç ailesindeki Ali Koç mu?' diye sorduğumda, “Evet hocam” cevabını aldım. Kendi kendime ALLAH ALLAH, Koç ailesi pek bu işe sıcak bakmaz diye düşündüm. Tekrar, “Ya çocuklar ALLAH aşkına nerden çıktı Ali Koç meselesi yoksa MHP'nin başına Ali Koç mu geçecek?” dediğimde bana şu cevabı verdiler: 

Kapitalizm minimum seviyeye insin 

“Yok hocam G20 liderler zirvesi öncesi yapılan bir toplantıda Ali Koç da konuşma yaparak dünyadaki çoğu sorunların kapitalist sistemden kaynaklandığını söyleyerek kapitalizmin minimum seviyeye çekilmesini söylemiş” dediler. 'Ya arkadaşlar yapmayın adamcağız iki kelam etti diye hemen siyasete atılacağını söylemeyin' dedim. Bu sohbet esnasında aklıma iş adamı Cem Boyner'in 1994'te siyasete girdiği dönemi hatırladım. Hepimiz Cem Boyner'in kim olduğunu biliyoruz. Büyük bir iş adamı ve çocukluğundan beri yalılarda yaşamış büyümüş biri. Cem Boyner'in parti kurduğu dönemdeki parti bildirisini okuduğumda çok gülmüştüm. Çünkü yalılarda yaşayan, dadı ve hizmetçilerle büyüyen bir işadamının, sosyalist, halkçı söylemlerde bulunması başta Cem Boyner'in kendi yakın arkadaşları olmak üzere vatandaşa'da inandırıcı gelmedi. Dolaysıyla Cem Boyner'in partisi kapanmak zorunda kaldı.  İnşallah Ali Koç da bu hataya düşmez. Gerçi son yıllarda sosyalist halkçı söylemler dünya genelinde moda oldu ama kimse de o sözleri inanarak ve içten söylemiyor. Zaten sosyalist söylemler çoğu kişinin ağzına bile yakışmıyor. 

O konuşmalara kimse inanmaz 

Ah sevgili okuyucularım ah, kim ister elindeki gücün kaybolmasını, kim ister yalılardan, villalardan çıkıp da apartman dairesinde oturmayı? Kim ister varlığını, gücünü bir başkasıyla paylaşmayı? Evet kimi zaman insanlar popülist konuşmalar yapar ama o konuşmalara başta kendileri olmak üzere kimse inanmaz. Hemen iki kelam eden kişiye lider olarak da bakılmamalı. Lider kime denir? Sözünün eri, topluma ideolojisini kabul ettiren ve kitleleri peşinden koşturan, başka ülkeler için değil kendi ülkesi için gayret gösteren, bilimde, teknolojide ve hayati konularda ülkesini çok daha iyi yerlere taşıyan, halkına din, dil, ırk ayrımı yapmadan hizmet eden kişi liderdir. Ali Koç'u sever ve siyasette olmasınıda isterim. İnanıyorumki çokta başarılı olur. Ama zaten ülkemize yaptıkları yatırımlarla istihdam sağlaması bir hizmettir. Eğer İllaki, ben hem iş dünyasında hem de  siyasette olacağım diyorsa ben de o zaman sosyalist halkçı söylemlerle değil, daha inandırıcı söylemlerde bulunsun derim.  Allah korusun sonra Cem Boyner gibi siyaset yapma hevesi yarıda kalır. Benden söylemesi ne diyeyim. CANAB-I ALLAH HERKESE HAKLARINDA NE HAYIRLISI İSE ONU NASİP ETSİN. ALLAH CÜMLEMİZİ DEVLETİNE, MİLLETİNE HAYRI OLANLARDAN EYLESİN. 

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX